Workshop i funktionell tyngdlyftning

Söndag 3 december

Workshop: Funktionell tyngdlyftning

Workshop i tyngdlyftning kommer att hållas under Fitnessfestivalen på söndagen - Workshopen tar endast emot 20 personer, så det är först till kvarn som gäller. Workshopen delas in i 3 x 90 minuter och kommer att gå igenom vändning, stöt och ryck.

Funktionell Tyngdlyftning är en tävlingsidé där idrottare från olika discipliner möts i tyngdlyftning. Konceptet har utvecklats av Adam Mohammadi och Peter Norgren. Den 3:e december 2023 kommer  Peter och Adam att hålla en heldagsworkshop på Fitnessfestivalen.

Peter Norgren, tränare i tyngdlyftning sedan 1969, utbildad på GIH Sthlm -81. Ordförande och tränare i Svenska Handikappförbundet (SHIF), (numera Parasport) bänkpresskommittén 1974–1984,  var med och tog 11 parasport guld i bänkpress. Instruktör åt Svenska Tyngdlyftningsförbundet. Sitter med i Svenska Tyngdlyftningsförbundets tävlingskommitté. Tränare i tyngdlyftning i Spårvägens TLK.

År 2018 började Adam Mohammadi med CrossFit innan han gradvis övergick till Tyngdlyftning. Idag  tävlar Adam i Tyngdlyftning för Spårvägen TLK i Stockholm och tränas av Peter. Hittills har Adam tagit 5 svenska veteranrekord i två olika viktklasser.

Lyftning med Victor Sundh, trefaldig svensk mästare

Victor Sundh, som är 20 år gammal, är en lovande atlet inom Olympisk Tyngdlyftning. Han har  imponerat stort och är rankad som nummer två bland juniorer i Sverige, oavsett viktklass. Dessutom 
innehar han titeln som svensk junior- och seniormästare.

Tidigare har Victor placerat sig på en åttonde plats på Junior-EM, och nu har han sina ögon inställda på att nå topp 10-placering på VM-23 i Mexico i november.

Victor är en viktig del av Svenska Tyngdlyftningsförbundets satsning på unga, lovande atleter, kallad "Unga Starka Män." I denna satsning utmanas han regelbundet mot de bästa juniorerna, U23-utövarna och unga seniorer, genom deltagande i landslagsläger. För närvarande balanserar Victor sina studier vid Högskolan i Halmstad samtidigt som han tränar på 

Elitmiljö Tyngdlyftning Halmstad (ETH). ETH är ett nationellt träningscenter som har etablerats i samarbete mellan Svenska Tyngdlyftningsförbundet och Eleiko Group AB.