Beast of the Barz - Nordens Största Calisthenics Tävling.

Nordens största Calisthenics tävling där sportens toppatleter tävlar om titeln BEAST OF THE BARZ. Calisthenics visar vad människan är kapabel till med sin egen kropp.

Tävlingsformat: Beast Wars - Strength Endurance

Deltagare: 12 atleter(Endast män)
Dag: Fredag, 1 December 

 

Runda 1 - Kvalificering:

I denna inledande runda får varje atlet 2 minuter på sig att utföra så många repetitioner som möjligt av fyra valfria övningar: muscle ups, pull ups, dips och pushups. Atleten har friheten att välja vilka övningar han vill utföra, i vilken ordning och hur många repetitioner av varje. Varje övning ger en specifik poäng. De 8 atleter som lyckas utföra flest repetitioner och samla mest poäng går vidare till nästa runda.

Runda 2 - Utslagstävling:

De kvalificerade atleterna deltar nu i en utslagstävling där de tävlar 1 mot 1. I varje match får de 5 till 8 förbestämda övningar med ett fastställt antal repetitioner att genomföra. Den atlet som snabbast klarar av att utföra alla övningarna avancerar till nästa match. Tävlingen fortsätter tills en slutlig vinnare har korats.

 

Tävlingsformat: Freestyle Calisthenics

Dag: Lördag, 2 December


Kategorier:

 • Alien: 24 män

• Freestyle för Kvinnor: 12 kvinnor

Formatet:

Tävlingen är strukturerad som en utslagstävling. Deltagare lottas inledningsvis för att avgöra mot vilken atlet de kommer att ställas mot. Därefter möter de varandra 1 mot 1- dueller, där de tävlar för att avancera i turneringen tills en mästare i respektive kategori koras.

Bedömning:

Freestyle calisthenics bedöms utifrån fyra kriterier:

• Styrkedynamik: Bedömning av atletens styrka.

• Dynamik: Fokus på flyt, smidighet och koordination i utförandet av dynamiska tricks. 

• Kombination: Hur väl atleten kombinerar olika tricks och styrkemoment. 

• Statisk styrka: Bedömning av atletens förmåga att bibehålla position och styrka i fasta positioner.

• Varje kriterium bedöms av en dedikerad domare, vilket innebär att det totalt finns fyra domare. Atletens prestation jämförs direkt mot den aktuella motståndaren, vilket avgör vem som går vidare i turneringen.

Bakgrund: Denna tävling lockar de allra bästa atleterna från hela världen till Fitnessfestivalen. Med åren har den etablerat sig som en av höjdpunkterna under festivalen och fortsätter att vara en succé år efter år. Hoppas att detta beskriver tävlingsformatet på ett klart och tydligt sätt!

 

Dag: Söndag, 3 December.

Vad händer då? Publikaktiviteter och Utmaningar

För alla deltagare: Söndagen bjuder på en mängd spännande tävlingar och utmaningar för alla besökare. Oavsett om du är nyfiken nybörjare eller erfaren entusiast, finns det något för dig!

Utmaningar:

För de tävlingsinriktade har vi förberett en rad förbestämda utmaningar. Ta chansen att visa vad du går för och tävla mot andra deltagare! De bästa prestationerna kommer att belönas med fantastiska priser från våra generösa sponsorer.

Prova på och Skapa Videomaterial:

För de som önskar utforska och lära sig mer erbjuder vi särskilda tider där du kan testa på olika tricks på stängerna. Dessutom får du en unik möjlighet att spela in ditt eget videomaterial. Och det bästa av allt? Du får chansen att göra detta tillsammans med några av våra framstående atleter! Fånga minnet, lär dig från de bästa och ta med dig hem en oförglömlig upplevelse.