Guldhjärtat

Guldhjärtat 2023

Fitnessfestivalens pris för de outtalade träningshjältarna

Guldhjärtat är Fitnessfestivalens pris för de outtalade träningshjältarna i Sverige och delas ut för behjärtansvärda insatser. Guldhjärtat delas ut i sex kategorier: Årets PT, Årets Gruppträningsinstruktör, Årets Digitala Inspiratör, Årets Klubb/Gym, Årets Box och Årets Förebild. Utöver dessa kategorier utses även mottagare av Årets Hederspris och Catharinas minne.

Processen för att kora vinnare i de sex kategorierna är indelat i tre delar: Nominering, folkets röster och juryns röster.
Under nomineringsfasen kan alla nominera en person, en anläggning, en hemsida eller en grupp som de tycker passar in på en kategorimotivering. Av alla nominerade väljs ett antal ut som presenteras som årets nominerade. Dessa väljs utefter vilka som fått flest antal nomineringar samt att själva nomineringstexten spelar stor roll. Vi har inte möjlighet att presentera alla hundratals nomineringar som kommer in.

När de nominerade är presenterade startar folkets röstning. När röstningen är avslutad presenteras de fem finalisterna som fått flest röster i respektive kategori. Sen är det dags för juryn att rösta. Folkets röster och juryns röster är lika mycket värda men om två hamnar på samma poäng avgör folkets röst. Den som får flest röster totalt vinner årets pris.