Guldhjärtat

Vinnarna i Guldhjärtat 2021!

Grattis till samtliga vinnare och nominerade i Guldhjärtat 2021! Och stort tack till er alla som röstade.

Här hittar du vinnarna och deras motiveringar.

Christoffer Pedersen

Årets Förebild 2021
Christoffer Pedersen

Motivering:
En otroligt pedagogisk person som kan få det svåra att bli så lätt. Bara närvaron skänker trygghet och det varma leendet får en genast att må bättre själv. Att det kan ta så lite och ändå påverka så mycket är fantastiskt men då kan man säkert också förstå vilken otroligt positiv energi personen sprider runt sig. Genom att ta fullständig kontroll över lokalen så suger denna förebild åt sig de närvarandes fokus och gör det enkelt att stänga allt annat ute så att man verkligen förstår budskapet. En av de finaste insatserna som bedrivs utanför sitt ordinarie jobb är att hen arbetar i de segregerade områdena med att sprida kunskap kring hälsa och framförallt får individerna att tro på sin egen förmåga. Att arbeta med gymnasieungdomar och hjälpa dem att äga sina egna liv istället för att drunkna i stress och studier.

Superb Crossfit Mölndal

Årets Box 2021
Superb Crossfit Mölndal

Motivering:
Den här boxen känns som ett andra hem. Alla är både välkomnande och accepterande och man känner sig snabbt som en i gänget. Kulturen på boxen som man lyckats bygga upp är inkluderande och alla är lika mycket värda oavsett vilken nivå man befinner sig på eller vem man är. Coacherna besitter mycket kunskap men framförallt ser man hur passionen för vad de gör fullkomligt glöder i deras ögon. Det ger mycket inspiration till oss medlemmar och man känner dessutom deras kärlek och tålamod. Detta är verkligen en box med genuin gemenskap, omtanke och värme mellan både coacher och medlemmar.

Legendary

Årets Klubb/Gym 2021
Legendary Gym

Motivering:
Ett gym som hittat precis vilka kärnvärden som är viktiga för sina medlemmar. Här får man alltid ett varmt mottagande och man känner sig genast välkommen. Personalen gör ett fantastiskt jobb med att skapa en familjär känsla bland alla medlemmar vilket skapar en trygghet i lokalerna oavsett när, vad eller hur man tränar. Detta har för många medlemmar blivit ett andra hem där man kan slappna av från vardagens stress samtidigt som man både tränar kropp och knopp men framförallt har roligt tillsammans. Det är ett otroligt generöst gym där man ständigt jobbar för att göra förbättringar genom att aktivt fråga oss medlemmar vad vi saknar eller önskar till gymmet för att uppfylla våra träningsbehov. Med ett sånt engagemang från personalen är det lätt att trivas och träna hårt.

David Haroun

Årets Digitala Inspiratör 2021
David Haroun

Motivering:
Det är uppfriskande att kunna följa någon som är välutbildad inom sitt område och verkligen engagerar sig i att förmedla sin kunskap på ett väldigt mottagligt sätt som blir enkelt att förstå. Här är målsättningen att nå ut med en sund livsstil och vad det faktiskt kan innebära i praktiken. Ett stort tema är källkritik och både trender och myter som inte stämmer lyfts till ytan. Genom att vara personlig med oss följare känns denna inspiratör väldigt äkta vilket instiftar en trygghet och det spelar ingen roll om man är nybörjare eller har mycket erfarenhet för alla har ut något av informationen som förmedlas. En fantastisk kanal för hjälp till självhjälp, med rätt kunskap och vägledning lär vi oss att nå våra egna mål.

Joel Wästgårds

Årets PT 2021
Joel Wästgårds

Motivering:
Något som kännetecknar en bra PT är att man är proffsig samtidigt som man är engagerad och personlig. När man visar sitt eget engagemang är det lätt att det smittar av sig och upplevs som motiverande och sporrande. Den här tränaren är utomordentligt bra på det och har samtidigt en lång erfarenhet och en väldigt hög kunskapsnivå. Av den anledningen spelar det inte någon roll vem som står mitt emot och behöver hjälp utan träningen är fullt anpassningsbar för att kunna ge så mycket som möjligt tillbaka till individen och hen tar sig alltid tid att göra det där lilla extra.

Sofie Näslund

Årets Gruppträningsinstruktör 2021
Sofie Näslund

Motivering:
En gruppträningsintruktör som får en att älska att träna. På passen har hen fullständig kontroll och kan därför lägga ett sånt otroligt engagemang till att peppa och instruera alla deltagare på klasserna. Varje deltagare känner sig sedda, välkomna och speciella vilket även det bidrar till att man tar ut sig ännu mer under passen. Det går inte att stå emot energin som sprids i lokalen och det spelar ingen roll vilket humör man är på när man komma till passen för man går alltid därifrån med humöret på topp. När man inte tror att man klarar mer så kommer den här instruktören och motbevisar en varje gång. Energin och kraften som förmedlas går inte att beskriva, den måste upplevas!

Årets Hederspris 2021
Peter Siepen

Motivering:
När vi pratar om träning är denna profil beviset hur sund träning och en positiv livsinställning kan hålla dig frisk, vältränad och för omvärlden inspirerande på vägen mot en sundare livsstil.

Han är född 1962 i Stockholm, är en svensk programledare och discjockey. Denna person fick sitt första tv-engagemang 1990 på Kanal 5 som programledare och har därefter i samma roll medverkat i ett stort antal tv-program. Han var även årets prisutdelare av priset "Årets tv-personlighet" på Kristallgalan.

Vi som följer honom på Instagram får regelbundet inspirerande träningstips, kloka ord kring hur träningen är "kroppens tandborstning” för att hålla den frisk och fri från hål i funktion och psyke. En sann förebild för många…med en egen stil och en helt egen approach i den nattklubbsvärld han ofta arbetar i.

Årets Hederspris går till en färgstark profil som närmar sig 60 år…men evigt ung och samtidigt en sund och nykter katt i nattklubbsvimlet, där han fortsatt väcker glädje med musik och sin säregna klädstil.

Catharinas Minne 2021
Elin Kjos

Motivering:
Det första Guldhjärtat som delas ut till Catharinas minne går till en person som, trots sin egen otroligt utmanande resa genom livet, alltid delar med sig av densamma med ett leende på läpparna. Hur svårt livet än må vara så har den här personen en otroligt beundransvärd förmåga att se det positiva i alla situationer och har dessutom kraften att dela med sig till andra av alla med- och motgångar. Det går rakt igenom de sociala medierna och träffar direkt in i hjärtat och skänker både inspiration och styrka hos andra och här får man en god inblick i vad betydelsefullt ett hälsosamt liv med träning och god kosthållning faktiskt kan vara.

Genuin, stark, inspirerande, positiv och kärleksfull är ord som vi tycker beskriver den här individen väl.