Vinnare Guldhjärtat 2014

Årets Gruppträningsinstruktör 2014 - Dorotka Baburin
Under 15 år har denna gymnast och dansare vuxit från nationell till internationell presentatör av världsklass. Det spelar ingen roll om det handlar om GRIT, BODYPUMP, BODYJAM, Dance Aerobics eller SH’BAM. Med sin bakgrund som pedagog ger denna tvåbarnsmamma inte bara tydliga instruktioner med värme.
Hon tar sig dessutom alltid tid med engagemang och kärlek. Hon beskrivs av sin omgivning och stora elevskara som en fantastisk presentatör och människa, unik i sitt slag.
En minst sagt värdig vinnare.

Årets PT 2014 - Oscar Ö Turgut
När vårdcentralens rehabcenter inte räcker till är denna PT medicinen. Med rekordstort antal nomineringar och med nästan 50 % av folkets röster berättar klienterna om bättre balans, kondition, viktnedgång och en kosthållning för beständigt resultat. Denna PT erbjuder och presenterar träningsmetoder som inte bara ger ett snyggare yttre, utan även ett sundare och mer harmoniskt inre. Han är med andra ord receptet som fungerar.
Efter att ha varit nominerad till Guldhjärtat under många år är det dags att kliva fram och ta emot årets Guldhjärta.


Årets hemsida / blogg 2014 - Styrkelabbet.se, Daniel Richter
Mer än 250 000 personer besöker bloggen varje månad och över 25 000 personer prenumererar på dess artiklar via e-post. Sidan beskrivs som en ovanligt frisk fläkt som aldrig känns påflugen. Profilen bakom bloggen är extremt aktiv i kommentarsfältet. Träningskunskap av klass. Allt är dessutom gratis!
Träningsförebild, driven, pedagogisk, hjälpsam, kunnig, trevlig, inspirerande och godhjärtad är några ord läsarna beskriver mannen bakom den vinnande bloggen med.


Årets klubb / gym 2014 - Rosa Skrot, Stockholm

Man kan sätta färg på en hel bransch på olika sätt. Och dessa fem kvinnor, i två generationer, har använt en lika bred pensel som sin erfarenhet och i samma färg som Floyd. Pink Floyd.
Kunskap och mognad baserat på många års arbetslivserfarenhet i olika serviceinriktade branscher i kombination med sitt genuina intresse för motion och träning förändrade plötsligt en hel stad. Deras vision var att driva ett gym som de själva skulle vilja besöka. Ett gym som sticker ut från mängden och som har en själ.
Ett gym som inspirerar kvinnor, vare sig de kommer med rullator eller cykel.


Årets förebild 2014 - Karl Dyall, CrossFit Solid
Född 1967 och i dag en förebild för hela Träningssverige. Ålder, karriär eller familj är aldrig ett hinder. Han är en sann inspiratör både som atlet, coach och människa.
Hans generositet att dela med sig har inspirerat i både fina salonger och svettiga träningslokaler. Glöd och samtidiga ödmjukhet i perfekt harmoni.
Han har på senare år satt prägel på hela den svenska träningsbranschen. Inte bara genom sin fina träningsanläggning. Utan även genom sin personliga resa från att få sluta dansa, till att återigen med träningens hjälp briljera på scenen – och samtidigt ta ett brons på ”VM i CrossFit”, CrossFit Games 2014.
 

Årets Hederspris 2014 - Lena Trulsson

Tusentals kvinnor har inspirerats av denna person. Förmodligen även tusentals män. Det var sent 70-tal.
Antalet kvinnor som tränade på gym var få, eftersom det inte fanns gym som var öppna för dem. Men med sin verbala och kroppsliga suveränitet visade hon plötsligt att muskler var kvinnligt. Och att muskler var snyggt. Hon reste land och rike runt och lärde andra kvinnor hur man tränade, utan att bli en man. Gymskräcken bland den kvinnliga befolkningen dog snabbt ut och plötsligt startade gym efter gym med duschar även för damer. Spaltkilometer av artiklar och ett otal TV-framträdanden efter sin seger i Sveriges första SM i bodybuilding för kvinnor hade gett en oanad effekt.
Det var inte farligt att lyfta vikter.
Man blev ju bara vackrare.

Fakta & filmer från tidigare Guldhjärtat
Vinnarna från 2014 »
Vinnarna från 2013 »

Vinnarna från 2012 »
Vinnarna från 2011 »