De vann Guldhjärtat 2018

Årets PT 2018 – Kim Lööf, HIIT Zone Norrköping
Årets Social Media Influencer 2018 – Joanna Swica
Årets Förebild 2018 – Sara Dahlström
Årets Box 2018 – The NoxBox Company, Stockholm
Årets Gruppträningsinstruktör 2018 – Pischa Strindstedt, Wörkout the Studio
Årets klubb/gym 2018 – Drivkraft Solna
Årets Hederspris – Peter "Pansar" Blaha

(Av totalt 2.495 nominerade och 42.298 röster )

 

ÅRETS PT 2018

En vinnande Personlig Tränare ska vara drivande, välutbildad och ha förmåga att både träna den lilla individen och den stora mästaren. Vidare måste personen ifråga ha goda sociala egenskaper, samt gärna stå ut i mängden avseende både metodik och träningstaktik. Hög synlighet i social medier och printmedia är ett plus, då synlighet bygger vår träningsbransch både kort- och långsiktigt.

Vinnare

Kim Lööf, HIIT Zone Norrköping
"Jag vill hylla min PT Kim Lööf , en människa med hjärta av guld, ett driv starkare än stål och en kunskap som hjälpt mig att ta mig dit jag är idag. Inget är omöjligt!  Att kunna få helt oerfaren kund med kraftig övervikt , trasig axel och en stukad självkänsla att tro på sig själv och bygga upp sin kropp - genom att pusha, inspirera och motivera!  Kim Lööf besitter en stor kunskap inom träning och hälsa och han delar gärna med sig och lär ut, allt efter kundens intresse och motivation. Kim brinner för att hjälpa sina klienter både fysiskt och psykiskt. Med en bakgrund från det militära coachar han sina klienter med hela handen men på ett ödmjukt och ärligt sätt. Att ha förmågan och besitta kunskapen att träna och bygga upp en otränad klient på ett säkert sätt likväl som att köra totalt slut på en vältränad klient, ha drivet att växa som egen företagare från att ha haft Vasaparken i Norrköping som arbetsplats till att nu bedriva Norrköpings största gruppträningscenter och fortfarande jobba heltid med personlig träning gör att jag vill nominera Kim till årets PT i Guldhjärtat 2018!"

 

ÅRETS GRUPPTRÄNINGSINTRUKTÖR 2018
Personen ska vara motiverande, kunnig och ha det där lilla extra. Fulla klasser, egna idéer, god teknik, utbildning och förmåga att få kunder att stanna är ett måste. Personen ska sammankopplas med ord som inspiration, engagemang och innovativ. Och helst nå en stor målgrupp även utanför klubbens väggar.
 
Vinnare


Pischa Strindstedt, Wörkout the Studio
"Pischa har en förmåga att se och bekräfta varenda person som går på hennes pass. Hon kan allas namn, vet vilken nivå alla ligger på och ser till att peppa och pusha precis så mycket som man behöver. Jag mår alltid bra när jag går från hennes pass. Pischa levererar varje pass som är nytt för just den dagen. Inget pass är det andra likt. Hon bjuder på sprudlande energi och pepp, både privat och i träning. Hon engagerar sig i sina wörkoutare till MAX vilket skapar en wörkout-family anda man vill vara en del av."

 

ÅRETS SOCIAL MEDIA INFLUENCER 2018 (hemsida / blogg / Facebook / podcast / Instagram)
Ska påverka, beröra och andas träning, samtidigt som den inte får bli en skolbok. Egna åsikter skall komma fram, men får inte blandas ihop med fakta på ett sätt som kan missuppfattas. Regelbundna uppdateringar, rörligt material och hög motivationsfaktor premieras.
 
Vinnare


Joanna Swica_ IG: @Joannaswica
"Det finns ingen person som ett par veckor efter en cykelolycka skulle ta sig i kragen och köra en ironman men de kan ni ge er fan på att Joanna gjorde. Jag vet ingen kvinna med så mycket viljestyrka och power som henne. En tjej med fötterna på jorden och helt fantastisk. Joanna är en självklar VINNARE i kategorin för att hon vågar prata om balans, livet är inte svart och vitt och således ej heller träning. För att hon skapat sitt eget community med engagemang och inspiration."


ÅRETS KLUBB/GYM 2018
Anläggningen ska i första hand vara innovativ. Dessutom stå ut och våga ta egna grepp. Ordet trendsättande är ett plus, samtidigt som det måste finnas ”Business as usual” för att överleva. Här tas dock inte lönsamhet eller omsättning upp som grundkriterium, då en banbrytare ofta får ta den största kostnaden för utveckling.
 
VinnareDrivkraft Solna
"Sätter lusten till träning i ett helt annat perspektiv!! Ljuvlig stämning får både ung som äldre, finns något för alla! Som att komma till fritidsgård för vuxna, där vi tränar, hänger, skrattar, pustar och stånkar tillsammans! Härlig personal som sätter det lilla extra på stället och i allt de gör!" 
 
 
ÅRETS BOX 2018
En box ska, precis som i kategorin ”Årets Klubb/Gym” vara innovativ, stå ut och våga ta egna grepp. En bra box kännetecknas av bredden, gemenskapen och glädjen där ägare, coacher och medlemmar ser varandra och där enstaka atleters / teams framgångar enbart är en bonus.

Medlemskap i en box är mycket mer än bara träning. Kamratskap och familjekänslan är stor bidragande faktor i sportens tillväxt och i allra högsta grad berättigande. Alla individer har svagheter och styrkor som en bra box, med dess ledare och coacher, kan slipa för att göra skillnad i prestation och välmående.

Ordet trendsättande är ett plus, samtidigt som det måste finnas ”Business as usual” för att överleva. Här tas dock inte lönsamhet eller omsättning upp som grundkriterium, då en banbrytare ofta får ta den största kostnaden för utveckling.
 
Vinnare


 
The NoxBox Company, Stockholm
"Öppen box för alla nivåer, grymma coacher, härlig stämning och underbar lokal och programmering! Jag har aldrig träffat någon som är så målmedveten som David Heller. Han lägger ner så mycket tid för att vi medlemmar ska ha en så bra och utvecklande program som möjligt, ha en fräsch lokal att träna i, han ordnar klubbmästerskap med priser som du inte ens ser på en vanlig tävling. Jag har tränat på några boxar under min träningstid, och ingen är i närheten av utbudet av material, trygghet och gemenskap, bra coacher som brinner för det de gör. Jag är inte från Stockholm, och The NoxBox Company har för mig blivit en trygghet och ett andra hem, och det har jag David att tacka för. För mig är stället en fristad och ett andra hem. Det är medlemmarna och coacherna som utgör den magiska atmosfären och att bli medlem var ett av mitt livs bästa beslut!"
 
 
 
ÅRETS FÖREBILD 2018
En person, eller grupp, som påverka många och står för en sund livsstil med samtidigt sunt livsperspektiv. Personen/gruppen ska vara en förebild även utanför träningslokalen och vara innovativ, driven samt inneha stora kunskaper inom sitt gebit.
 
Vinnare


Sara Dahlström_ IG: @Fitnessfeministen
"Visar att alla storlekar är vackra!  Visar att träning kan vara kul å inte var ett tråkigt måste ...  Bekämpar orättvisor genom sin plattform. Sara har hjälpt mig att våga vara mig själv och lika så har hon blivit en förebild. När jag är nedstämd och scrollar igenom Instagram och stöter på hennes inlägg fyllda av sanning kan jag inte annat än se upp till hennes personlighet. Hon är en stark och vacker kvinna som hjälper andra kvinnor, unga och äldre, att vara okej med sig själva och att leva livet som man själv vill. Sara lyfter fram viktiga problem i samhället och är en förebild för så många. Genom att hon lyfter kroppsaktivism, psykisk ohälsa och feminism så sprider hon kunskap och ger självförtroende. Vi följare får hänga med henne på instagram och hennes blogg där hon lyfter, bla, dessa frågor."

 

ÅRETS HEDERSPRIS 2018

Peter "Pansar" Blaha

En del av motiveringen löd: "Han har på ett affärsmässigt och innovativt sätt skapat en modell för spridande av fysisk aktivitet med styrke- och smidighetsinslag. Då till ungdomar i alla samhällsklasser."

 

Röstberäkning

- Folkets röst räknas 50 % och juryns röst 50 %.
- Folkets röst kan endast ske genom att rösta digitalt. Du kan endast rösta en gång från varje enhet.
- Juryn utgöres av olika tidningsredaktioner, samt expertis från Handelshögskolan i Stockholm.

Utöver de sex ovanstående priserna delas varje år även Årets Hederspris ut av Stockholmsmässan, som står bakom Fitnessfestivalen och Guldhjärtat.

 

Juryn 2018

Beatrice Birkeldh, Chefredaktör Sportamore
Mikael Karlsson, Mediaansvarig Lifestyle Magazine
Homan Elfström, Throwdown Events
Tomas Borgå, Chefredaktör Stark Magasin
Mikael Dahlén, Handelshögskolan
Sara Valfridsson, Chefredaktör, Yoga World
Ove Rytter, Grundare av Fitnessfestivalen
Kristian Sewén, Stockholmsmässan