Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

Guldhjärtat

Guldhjärtat & MegaParty

Berns Salonger 1 december 2018

Den 1 december är det återigen dags för träningsvärldens motsvarighet till Oscarsgalan. Precis som förra året arrangeras Guldhjärtat och MegaParty i Berns Salonger. Kvällen bjuder på en fantastisk fest med en rad överraskningar. Missa inte denna spektakulära kväll! Biljetter till Guldhjärtat (med eller utan middag), och eftersläppsbiljetter till MegaParty släpps inom kort.

 • Årets höjdpunkt för alla i träningsbranschen!

  Den 1 december är det återigen dags för träningsvärldens motsvarighet till Oscarsgalan. Precis som förra året arrangeras Guldhjärtat och MegaParty i Berns Salonger. Kvällen bjuder på en fantastisk fest med en rad överraskningar. Missa inte denna spektakulära kväll! Biljetter till Guldhjärtat (med eller utan middag), och eftersläppsbiljetter till MegaParty släpps inom kort.

  Här kan du se en film från 2014 års Guldhjärta, då Fitnessfestivalen hade 10-årsjubileum.

   

 • Vinnare-guldhjartat

  De vann Guldhjärtat 2017

  Årets PT 2017 – Therese Berkovits
  Årets Social Media Influencer 2017 – Sara Dahlström
  Årets Förebild 2017 – Seth Ronland
  Årets Box 2017 – Vagnhallen CrossFit, Göteborg
  Årets Gruppträningsinstruktör 2017 – Ari Lipponen
  Årets klubb/gym 2017 – WE, Sigtuna 
  Årets Inspiratjonshjärta – Anders T Bergström, Fyshuset, Gävle
  Årets Hederspris – Rachel McLish, USA

  Årets PT 2017 – Therese Berkovits
  Denna, låt oss kalla henne för välmåendecoach, har under de snart 20 senaste åren inte bara fungerat som PT, utan även som gruppträningsinstruktör, massageterapeut och friskvårdsterapeut.Med en unik förståelse för smärta och utmaningar som en söndrig kropp kan ge, vill denna färgstarka person hela tiden lära sig mer. Allt för att ge sina klienter det optimala stödet de behöver för att nå sina mål. Denna coach och tränare ser det som en ära att få träna dem. Och gör det med hjärta och själ. Som personlig ”kropps-och livscoach”, med fördjupning i träning för strokepatienter, träning för gravida och nyblivna mammor. Ursprungligen från Göteborg, men bor nu närmare Mälarens vatten.

  Årets Social Media Influencer 2017 – Sara Dahlström
  Ärlighet, träning och dans sprider glädje och självförtroende till unga tjejer. Med ett välskrivet - och vad följarna kallar ”klockrent flöde” - inspirerar hon till träning på ett sunt sätt utan kroppshets. Hon visar att man, trots en svår sjukdom, bortoperared hypofys och ständig kortisonbehandling, kan behålla en i tiden nödvändig kroppspositivism som värmer. Att inspirera alla åldrar både i kampen mot en dödlig sjukdom och kampen mot orättvisor och förtryck är stort. En välformulerad krigare mot onyanserade näthatare, som även får följarna att anpassa sin egen ton i diskussionerna. En profil som bidrar till att göra nätet till en mer kärleksfull, tryggare och trevligare plats att vistas på.

  Årets Förebild 2017 – Seth Ronland
  Hans passion för en aktiv livsstil är extraordinär. Hans hunger att alltid lära sig mer gör att han leder istället för att följa. Gedigna kunskaper inspirerar på riktigt, där det viktigaste är att må bra under resans gång. Entreprenör, estradör och kommunikatör i världsklass. Han hjälper atleter inför OS, han hjälper tant Agda att bli smärtfri och få benen att ta över 100 lätta steg. Han ligger alltid i framkant med att ta in och testa ny utrustning, alltid med korrekt forskning samt praktisk kunskap som grund. Han är även hängiven mentor, även med internationell spridning. Hans driv utvecklar andra och hela vår bransch och är därmed en sann inspiratör och Årets Förebild.

  Årets Box 2017 – Vagnhallen CrossFit, Göteborg
  Att vara störst är inte alltid detsamma som att vara bäst. Medlemmarna beskriver anläggningen, som är stadens största, som proffsig, generös, seriös och välkomnande. Här är det högt i tak. Och då syftar vi inte bara på de sju meter som hallen har. En lokal som håller högsta standard vad det gäller miljö, utrustning och utrymme. Stommen är ett instruktörsteam som även dem håller en hög klass, med kombinationen imponerande atleter och duktiga pedagoger. Ledorden här är gemenskap och värme, där alla känner sig välkomna och värdefulla, oavsett storlek, nivå eller vem man är.

  Årets Gruppträningsinstruktör 2017 – Ari Lipponen
  Att få alla att skratta mitt i ett tufft pass som är både mentalt och fysiskt utmanande, det är en konst. Denna instruktör, som enligt sin stora skara fans håller världsklass, har tränat sedan 17 års ålder. Beskrivs av många som en sällan skådad talang, som icke förvånande har fått både nationella och internationella utmärkelser. En ödmjuk och extremt inspirerande coach som, ur fler aspekter än rent temperaturmässigt, har satt ”varma pass” på träningskartan. Med 7,83% av rösterna vann han ”Folkets Röst” och den totala placeringssiffran från vår Jury blev också nummer ett.

  Årets klubb/gym 2017 – WE, Sigtuna 
  En klass med 691 nomineringar, där totalt 22 anläggningar efter gallring blev nominerade.Av de fem finalisterna återfinner vi här en ung anläggning som på många sätt har gjort något extra. Med fredagsfys före fredagsmys, sätter de guldkant på orten. Och bidrar därmed till den lokala folkhälsan, med nya perspektiv, möjligheter och kärlek.Anläggningen beskrivs som ”En mötesplats som behövdes.” Här satsar man mycket på gemenskapen och glädje. Saker som gör att träningen inte längre blir jobbig, utan något man längtade till. Stort men ändå litet. Lugn och ro med spakänsla, men ändå så energifyllt.

  Årets Inspiratjonshjärta – Anders T Bergström, Fyshuset, Gävle
  Han är i mångas tycke en av Sveriges främsta inspiratörer, alla kategorier. Dessutom en av de starkaste män vi har haft i detta land. Han stöttar och tränar alla från CP-skadade till världselit och har gedigna kunskaper inom rörlighet, funktion, balans och koordination. Genom ett engagemang som saknar motstycke - och sin enorma rutin när det kommer till träning - så har denna ikon fått många på fötter. Både mentalt och kroppsligt. Hans personlighet gör varje individ, oavsett dagsform, lite bättre. Oavsett vem som kliver innanför dörrarna till anläggningen så hörs ett rungande glädjetjut bakom disken. Och på frågan vad han gör på anläggningen fram till klockan 21.00 en fredagskväll svarar han; ”Mår bra!”

  Årets Hederspris – Rachel McLish, USA
  Some people changes the day. Some changes the history. She went to school at Pan American University, where her interest in weight-training began. Born in Texas 1955, this fantastic profile is a two-time Ms. Olympia champion, in 1980 and 1982, and inducted into the IFBB Hall of Fame in 1999. As the first Ms. Olympia ever, she inspired women all over the world to visit a gym. After her career on the stage she began writing books on training for females, and found herself on the New York Times Bestseller list.

 • Rekordmånga röster 2017

  Tack alla ni som gjorde er röst hörd i Guldhjärtat 2017! Vi fick in över 40 000 röster, vilket är stort rekord!

  Jury Guldhjärtat 2017
  Beatrice Birkeldh, Chefredaktör Sportamore
  Anna Lissjanis, Chefredaktör Sport & Hälsa ed
  Marie Kjellnäs, fd Chefredaktör Womens Health
  Tomas Borgå, Chefredaktör Stark Magasin
  Mikael Dahlén, Handelshögskolan
  Sara Valfridsson, Chefredaktör, Yoga World
  Kristian Sewén, Projektchef Fitnessfestivalen, Stockholmsmässan

  Juryordförande: Ove Rytter, Arrangör av Fitnessfestivalen

 • Guldhjartat

  Vinnare Guldhjärtat 2016

  Här är motiveringarna som föregick avslöjandet av vilka som fått priserna under utdelningen av Guldhjärtat 2016.
  Prisutdelningen skedde på Berns Salonger i Stockholm i samband med Fitnessfestivalen 2016 och innehöll mellan utdelningen av Guldhjärtan dans av succéduon Karl Dyall och Rennie Mirro, nyss hemkomna från anrika Apollo Theatre i New York, samt en oförglömlig ”Talk Show” med legenden Lennart "Hoa” Dahlgren.

  Årets Gruppträningsinstruktör
  Hon började att dansa som liten och har aldrig slutat. 
  Hon älskar kombinationen av yviga rörelser från afron tillsammans med gunget från housen. Med dansgymnasiet och Balettakademien i bagaget arbetade hon under tre år i New York på Crunch och för Les Mills US.

  Idag en av de odiskutabelt mest etablerade och välutbildade gruppträningsprofilerna i Sverige. Det är ingen slump att hon blev en Nike Master Trainer redan 2001. Det är heller inte konstigt att hennes klasser är överfulla, med många i kö som vill träna för henne! En fantastisk inspirationskälla som följer sitt hjärta och gör det hon älskar och tror på. 

  Vinnaren är:  Åsa Fornander, SATS/House of Shapes

  Årets PT
  Hon inspirerar under parollen;  ”Var äkta och börja varje dag med ett leende! Med sitt driv, positiva energi och passion för träning och hälsa peppar hon andra att investera i sitt eget välmående. Hon ser varje klient utefter deras specifika behov. En mer kunnig och motiverande person får man leta efter. Med rötter från Polen och efter en ahaupplevelse i Thailand återväcktes hennes intresse för träning.  Hon kanaliserade sin passion och utbildade sig till personlig tränare vid The Academy. Hon har hunnit att vara med i TV-program, startat träningsblogg, skapat ett eget träningskoncept  och arrangerar träningsresor. Hon älskar saftiga bootys och får folk att ”svettas samman”.

  Vinnare är: Pischa Strindstedt, NoxBox/Wörkouten

  Årets Social Media Influencer
  En reklamaren som blev bloggare som blev skribent som blev manusförfattare som blev en älskad tv-person. Han har tilldelats ”Svenska barnidrottspriset”, då han visar att träning kan vara något kul. Som programledare för SVT-programmet från sin gamla högstadieskola i Ösmo, försöker han få skolungdomar att röra på sig mer. Tillsammans med produktionsbolaget Nexiko belönades formatet som ”Årets program” vid Kristallengalan 2016. Då för ett unikt engagemang, som gått rakt igenom rutan och i sociala medier.  

  Vinnaren är: Kalle Zackari Wahlström @kallewahlstrom

  Årets Klubb/gym
  Anläggningen andas design, inspiration och kunskap. Känslan genomsyar allt från handdukar till anpassad löpcoachning. ”Så härlig miljö och välkomnade”, är den sammanfattande uppfattningen om denna annorlunda anläggning, inspirerad av de populära boutique-gymmen i USA. Här hittar du naprapat, sjukgymnast, läkare och dietist. Alla PT:s erbjuder kompletterande möjligheter. Då online för sina kunder. En ambitiös verksamhet som är större än själva lokalen.

  Vinnaren är: Lofsangruppen Studio 

  Årets Förebild
  En begåvad träningsguru, som på ett friskt och modernt sätt delar med sig sina mest personliga tankar. ”Träning ska inte vara något man måste, utan någon man vill.” Men hon har även visat att även en förebild också kan ha problem. Samtidigt har hon bevisat att man kan göra allt bara man vill. Årets vinnare är en flitig träningsbloggaren som har studerat i USA och har många fans. Personen har även tävlat i Athletic Fitness och driver idag eget företag. Hon motiverar och inspirerar sina följare att bli så bra de kan bli.

  Vinnaren: är Emelie Hollsten 

  Årets Hederspris
  Han är född den 4 maj 1952 och i en undersökning som gjordes 1977 visade det sig att denna person var den mest kända svensk utomlands efter Björn Borg och Kungen. Ingemar Stenmark var 4:a. Han har också varit ansiktet på  ”Årets Idrottsbild” och som muskulöst pappaledig användes hans bild som en presentation av hela Sverige. Men denna starka profil är inte bara en av den mest avbildade utan även mest allmänbildade personerna i vårt land. Något som han gång efter gång bevisats genom att slå ut politiker och kulturvetare i Sveriges genom tiderna mest populära frågeprogram. Vem kunde tro det när vi såg honom under glansperioden i den idrottsliga karriären?

  Vinnaren är: Lennart ”Hoa-Hoa” Dahlgren

 • Guldhjärtat Fitnessfestivalen

  Vinnare Guldhjärtat 2015

  Här är motiveringarna som föregick avslöjandet av vilka som fått priserna under utdelningen av Guldhjärtat 2015.
  Prisutdelningen skedde på Hamburger Börs i Stockholm i samband med Fitnessfetstivalen 2015 och avslutades med showen Disco Defenders med Alcazar.

  Årets Gruppträningsinstruktör 2015
  "Denna person har en kunskapskälla som aldrig mättas.
  Men trots en enorm kompetens är hen inte nöjd, utan vidareutbildar sig fortlöpande. Med oförtruten energi förmedlas all kunskap på ett lättförståeligt och ödmjukt sätt.
  Denna instruktör är den som stannar till vid varje person - och det känns som att man kan berätta allt.
  Precis som till en nära kompis.
  Denna Guldindivid har ett av klubbens varmaste hjärtan.
  Och ska därför få ett själv.”
  Och vinnaren är... Mia Rodhborn!

  Årets PT 2015
  "Som finalist flera gånger i rad, där personen i fråga varit en hårsmån från att vinna, är det nu äntligen dags för ett Guldhjärta.
  Mest för att hen ser möjligheter, vilken nivå man är befinner sig på.
  Otrolig inspiratör och minst sagt engagerad PT.
  Har via sin närvaro i olika media hjälpt 10 000-tals att nå sina mål. Och därmed en bättre vardag.”
  Och vinnaren är... Lovisa Sandström!

  Årets Hemsida/Blogg 2015
  ”En relativt ung sida, som bevisat den digitala världens snabba fortplantningsförmåga.
  Med närmare 3 miljoner podcastnedladdningar och över 1 miljon unika användare på sajten måste man imponeras.
  Lägg till närmare 50 000 följare på instagram och krydda med en jättteskopa humor. Succén var inte given. Men blev det.
  I text, film och ljud, i form av en av Sveriges kanske mest underhållande podcasts, har grundarna blivit träningsvärldens nya mediala stjärnor.
  Kompetent, personligt, relevant och dessutom gratis.”
  Och vinnaren är… tyngre.se!

  Årets Klubb/gym 2015
  "Att vara en uppstickare är inte alltid lätt.
  Att vara nydanande i en etablerad värld ett konststycke.
  Detta snabbväxande företag är en av Sveriges idag mest synliga varumärken inom klubbträningsindustrin.
  Med ständigt nya anläggningar, från stort till smått, har de bevisat att expansion i rasande fart är möjlig.
  Just denna fantastiska anläggning får exemplifiera det oväntade, kaxiga och nydanande varumärket står för.
  Här får man inte bara ett gym att gå till, utan kan även få rimfrost i skägget och på armlängds avstånd besöka gruppträningsalar och kicka boll.”
  Och vinnaren är... Nordic Wellness Arena!

  Årets Förebild 2015
  "Denna person har, med en samtidigt blygsam approach, kaxigt belyst träning på riktigt i sitt Kristallen-nominerade TV-program. Vi ler och lider med honom då träningsformer betas av, myter dödas och gränser testas.
  Inte bara stark som en björn och snabb som en örn, utan även en författande kreatör av stora mått.
  Hela paketet som skapats i ord och bild har tillfört en ny dimension i träningssverige.
  Just nu högaktuell med programmet ”Träna med Kalle”.
  Han är Årets Förebild.
  Mest för att han med sin personlighet och sitt engagemang visar att träning ska vara roligt.”
  Och vinnaren är... Kalle Zackari Wahlström!

  Årets Hederspris 2015
  ”Denna person var redan tidigt uträknad. Men har vänt sina tillkortakommanden till en framgångssaga.
  Debattör och kreatör som har kämpat från botten av samhället till att bli en folkkär profil.
  En resa man inte kan köpa, utan idogt måste kämpa för.
  Idag driver han företag som omsätter tresiffriga tal i miljoner och
  hans smeknamn är uppkallat efter en av Stockholmsnattens mest besökta parker. Utöver boxningsframgångarna har han varit flerfaldig svensk och Nordisk mästare i taekwondo och svensk mästare i kickboxning.”

  Och vinnaren är... Paolo Roberto!

   

 • Vinnare Guldhjärtat 2014

  Årets Gruppträningsinstruktör 2014 - Dorotka Baburin
  Under 15 år har denna gymnast och dansare vuxit från nationell till internationell presentatör av världsklass. Det spelar ingen roll om det handlar om GRIT, BODYPUMP, BODYJAM, Dance Aerobics eller SH’BAM. Med sin bakgrund som pedagog ger denna tvåbarnsmamma inte bara tydliga instruktioner med värme.
  Hon tar sig dessutom alltid tid med engagemang och kärlek. Hon beskrivs av sin omgivning och stora elevskara som en fantastisk presentatör och människa, unik i sitt slag.
  En minst sagt värdig vinnare.

  Årets PT 2014 - Oscar Ö Turgut
  När vårdcentralens rehabcenter inte räcker till är denna PT medicinen. Med rekordstort antal nomineringar och med nästan 50 % av folkets röster berättar klienterna om bättre balans, kondition, viktnedgång och en kosthållning för beständigt resultat. Denna PT erbjuder och presenterar träningsmetoder som inte bara ger ett snyggare yttre, utan även ett sundare och mer harmoniskt inre. Han är med andra ord receptet som fungerar.
  Efter att ha varit nominerad till Guldhjärtat under många år är det dags att kliva fram och ta emot årets Guldhjärta.


  Årets hemsida / blogg 2014 - Styrkelabbet.se, Daniel Richter
  Mer än 250 000 personer besöker bloggen varje månad och över 25 000 personer prenumererar på dess artiklar via e-post. Sidan beskrivs som en ovanligt frisk fläkt som aldrig känns påflugen. Profilen bakom bloggen är extremt aktiv i kommentarsfältet. Träningskunskap av klass. Allt är dessutom gratis!
  Träningsförebild, driven, pedagogisk, hjälpsam, kunnig, trevlig, inspirerande och godhjärtad är några ord läsarna beskriver mannen bakom den vinnande bloggen med.


  Årets klubb / gym 2014 - Rosa Skrot, Stockholm

  Man kan sätta färg på en hel bransch på olika sätt. Och dessa fem kvinnor, i två generationer, har använt en lika bred pensel som sin erfarenhet och i samma färg som Floyd. Pink Floyd.
  Kunskap och mognad baserat på många års arbetslivserfarenhet i olika serviceinriktade branscher i kombination med sitt genuina intresse för motion och träning förändrade plötsligt en hel stad. Deras vision var att driva ett gym som de själva skulle vilja besöka. Ett gym som sticker ut från mängden och som har en själ.
  Ett gym som inspirerar kvinnor, vare sig de kommer med rullator eller cykel.


  Årets förebild 2014 - Karl Dyall, CrossFit Solid
  Född 1967 och i dag en förebild för hela Träningssverige. Ålder, karriär eller familj är aldrig ett hinder. Han är en sann inspiratör både som atlet, coach och människa.
  Hans generositet att dela med sig har inspirerat i både fina salonger och svettiga träningslokaler. Glöd och samtidiga ödmjukhet i perfekt harmoni.
  Han har på senare år satt prägel på hela den svenska träningsbranschen. Inte bara genom sin fina träningsanläggning. Utan även genom sin personliga resa från att få sluta dansa, till att återigen med träningens hjälp briljera på scenen – och samtidigt ta ett brons på ”VM i CrossFit”, CrossFit Games 2014.
   

  Årets Hederspris 2014 - Lena Trulsson

  Tusentals kvinnor har inspirerats av denna person. Förmodligen även tusentals män. Det var sent 70-tal.
  Antalet kvinnor som tränade på gym var få, eftersom det inte fanns gym som var öppna för dem. Men med sin verbala och kroppsliga suveränitet visade hon plötsligt att muskler var kvinnligt. Och att muskler var snyggt. Hon reste land och rike runt och lärde andra kvinnor hur man tränade, utan att bli en man. Gymskräcken bland den kvinnliga befolkningen dog snabbt ut och plötsligt startade gym efter gym med duschar även för damer. Spaltkilometer av artiklar och ett otal TV-framträdanden efter sin seger i Sveriges första SM i bodybuilding för kvinnor hade gett en oanad effekt.
  Det var inte farligt att lyfta vikter.
  Man blev ju bara vackrare.

  Fakta & filmer från tidigare Guldhjärtat
  Vinnarna från 2014 »
  Vinnarna från 2013 »

  Vinnarna från 2012 »
  Vinnarna från 2011 »