Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

Guldhjärtat

Guldhjärtat & MegaParty

Berns Salonger 1 december 2018

Den 1 december är det återigen dags för träningsvärldens motsvarighet till Oscarsgalan. Precis som förra året arrangeras Guldhjärtat och MegaParty i Berns Salonger. Kvällen bjuder på en fantastisk fest med en rad överraskningar och en chans att hylla de träningshjältar som ger lite extra till sin omgivning. Missa inte denna spektakulära kväll!

Observera att det är 18-års gräns på detta arrangemang.

 • Logga Guldhjärtat

  Årets höjdpunkt för alla i träningsbranschen!

  Vem bankar ditt Guldhjärta för? Var med och hylla de vardagliga, outtalade träningshjältarna på galan den 1 december på Berns.

  Vinnare ska utses i följande kategorier:
  • Årets Gruppträningsinstruktör
  • Årets PT
  • Årets Social Media Influencer
  • Årets Klubb/Gym
  • Årets Förebild
  • Årets Box

  Årets Gruppträningsinstruktör

  Personen ska vara motiverande, kunnig och ha det där lilla extra. Fulla klasser, egna idéer, god teknik, utbildning och förmåga att få kunder att stanna är ett måste. Personen ska sammankopplas med ord som inspiration, engagemang och innovativ. Och helst nå en stor målgrupp även utanför klubbens väggar.

  Årets PT

  En vinnande Personlig Tränare ska vara drivande, välutbildad och ha förmåga att både träna den lilla individen och den stora mästaren. Vidare måste personen ifråga ha goda sociala egenskaper, samt gärna stå ut i mängden avseende både metodik och träningstaktik. Hög synlighet i social medier och printmedia är ett plus, då synlighet bygger vår träningsbransch både kort- och långsiktigt.

  Årets Social Media Influencer (hemsida / blogg / Facebook / podcast / Instagram)

  Ska påverka, beröra och andas träning, samtidigt som den inte får bli en skolbok. Egna åsikter skall komma fram, men får inte blandas ihop med fakta på ett sätt som kan missuppfattas. Regelbundna uppdateringar, rörligt material och hög motivationsfaktor premieras.

  Årets Klubb/Gym

  Anläggningen ska i första hand vara innovativ. Dessutom stå ut och våga ta egna grepp. Ordet trendsättande är ett plus, samtidigt som det måste finnas ”Business as usual” för att överleva. Här tas dock inte lönsamhet eller omsättning upp som grundkriterium, då en banbrytare ofta får ta den största kostnaden för utveckling.

  Årets Förebild

  En person, eller grupp, som påverka många och står för en sund livsstil med samtidigt sunt livsperspektiv. Personen/gruppen ska vara en förebild även utanför träningslokalen och vara innovativ, driven samt inneha stora kunskaper inom sitt gebit.
   
  Årets Box

  En box ska, precis som i kategorin ”Årets Klubb/Gym” vara innovativ, stå ut och våga ta egna grepp. En bra box kännetecknas av bredden, gemenskapen och glädjen där ägare, coacher och medlemmar ser varandra och där enstaka atleters / teams framgångar enbart är en bonus.

  Medlemskap i en box är mycket mer än bara träning. Kamratskap och familjekänslan är stor bidragande faktor i sportens tillväxt och i allra högsta grad berättigande. Alla individer har svagheter och styrkor som en bra box, med dess ledare och coacher, kan slipa för att göra skillnad i prestation och välmående.

  Ordet trendsättande är ett plus, samtidigt som det måste finnas ”Business as usual” för att överleva. Här tas dock inte lönsamhet eller omsättning upp som grundkriterium, då en banbrytare ofta får ta den största kostnaden för utveckling.

  Röstberäkning

  - Folkets röst räknas 50 % och juryns röst 50 %.
  - Folkets röst kan endast ske genom att rösta digitalt. Du kan endast rösta en gång från varje enhet.
  - Juryn utgöres av olika tidningsredaktioner, samt expertis från Handelshögskolan i Stockholm.

  Utöver de sex ovanstående priserna delas varje år även Årets Hederspris ut av Stockholmsmässan, som står bakom Fitnessfestivalen och Guldhjärtat.

   

  Här kan du se en film från 2014 års Guldhjärta, då Fitnessfestivalen hade 10-årsjubileum.

   

 • Vinnare-guldhjartat

  De vann Guldhjärtat 2017

  Årets PT 2017 – Therese Berkovits
  Årets Social Media Influencer 2017 – Sara Dahlström
  Årets Förebild 2017 – Seth Ronland
  Årets Box 2017 – Vagnhallen CrossFit, Göteborg
  Årets Gruppträningsinstruktör 2017 – Ari Lipponen
  Årets klubb/gym 2017 – WE, Sigtuna 
  Årets Inspiratjonshjärta – Anders T Bergström, Fyshuset, Gävle
  Årets Hederspris – Rachel McLish, USA

 • Rekordmånga röster 2017

  Tack alla ni som gjorde er röst hörd i Guldhjärtat 2017! Vi fick in över 40 000 röster, vilket är stort rekord!

  Jury Guldhjärtat 2017
  Beatrice Birkeldh, Chefredaktör Sportamore
  Anna Lissjanis, Chefredaktör Sport & Hälsa ed
  Marie Kjellnäs, fd Chefredaktör Womens Health
  Tomas Borgå, Chefredaktör Stark Magasin
  Mikael Dahlén, Handelshögskolan
  Sara Valfridsson, Chefredaktör, Yoga World
  Kristian Sewén, Projektchef Fitnessfestivalen, Stockholmsmässan

  Juryordförande: Ove Rytter, Arrangör av Fitnessfestivalen

 • Guldhjartat

  Vinnare Guldhjärtat 2016

  Här är motiveringarna som föregick avslöjandet av vilka som fått priserna under utdelningen av Guldhjärtat 2016.
  Prisutdelningen skedde på Berns Salonger i Stockholm i samband med Fitnessfestivalen 2016 och innehöll mellan utdelningen av Guldhjärtan dans av succéduon Karl Dyall och Rennie Mirro, nyss hemkomna från anrika Apollo Theatre i New York, samt en oförglömlig ”Talk Show” med legenden Lennart "Hoa” Dahlgren.

  Årets Gruppträningsinstruktör
  Hon började att dansa som liten och har aldrig slutat. 
  Hon älskar kombinationen av yviga rörelser från afron tillsammans med gunget från housen. Med dansgymnasiet och Balettakademien i bagaget arbetade hon under tre år i New York på Crunch och för Les Mills US.

  Idag en av de odiskutabelt mest etablerade och välutbildade gruppträningsprofilerna i Sverige. Det är ingen slump att hon blev en Nike Master Trainer redan 2001. Det är heller inte konstigt att hennes klasser är överfulla, med många i kö som vill träna för henne! En fantastisk inspirationskälla som följer sitt hjärta och gör det hon älskar och tror på. 

  Vinnaren är:  Åsa Fornander, SATS/House of Shapes

  Årets PT
  Hon inspirerar under parollen;  ”Var äkta och börja varje dag med ett leende! Med sitt driv, positiva energi och passion för träning och hälsa peppar hon andra att investera i sitt eget välmående. Hon ser varje klient utefter deras specifika behov. En mer kunnig och motiverande person får man leta efter. Med rötter från Polen och efter en ahaupplevelse i Thailand återväcktes hennes intresse för träning.  Hon kanaliserade sin passion och utbildade sig till personlig tränare vid The Academy. Hon har hunnit att vara med i TV-program, startat träningsblogg, skapat ett eget träningskoncept  och arrangerar träningsresor. Hon älskar saftiga bootys och får folk att ”svettas samman”.

  Vinnare är: Pischa Strindstedt, NoxBox/Wörkouten

  Årets Social Media Influencer
  En reklamaren som blev bloggare som blev skribent som blev manusförfattare som blev en älskad tv-person. Han har tilldelats ”Svenska barnidrottspriset”, då han visar att träning kan vara något kul. Som programledare för SVT-programmet från sin gamla högstadieskola i Ösmo, försöker han få skolungdomar att röra på sig mer. Tillsammans med produktionsbolaget Nexiko belönades formatet som ”Årets program” vid Kristallengalan 2016. Då för ett unikt engagemang, som gått rakt igenom rutan och i sociala medier.  

  Vinnaren är: Kalle Zackari Wahlström @kallewahlstrom

  Årets Klubb/gym
  Anläggningen andas design, inspiration och kunskap. Känslan genomsyar allt från handdukar till anpassad löpcoachning. ”Så härlig miljö och välkomnade”, är den sammanfattande uppfattningen om denna annorlunda anläggning, inspirerad av de populära boutique-gymmen i USA. Här hittar du naprapat, sjukgymnast, läkare och dietist. Alla PT:s erbjuder kompletterande möjligheter. Då online för sina kunder. En ambitiös verksamhet som är större än själva lokalen.

  Vinnaren är: Lofsangruppen Studio 

  Årets Förebild
  En begåvad träningsguru, som på ett friskt och modernt sätt delar med sig sina mest personliga tankar. ”Träning ska inte vara något man måste, utan någon man vill.” Men hon har även visat att även en förebild också kan ha problem. Samtidigt har hon bevisat att man kan göra allt bara man vill. Årets vinnare är en flitig träningsbloggaren som har studerat i USA och har många fans. Personen har även tävlat i Athletic Fitness och driver idag eget företag. Hon motiverar och inspirerar sina följare att bli så bra de kan bli.

  Vinnaren: är Emelie Hollsten 

  Årets Hederspris
  Han är född den 4 maj 1952 och i en undersökning som gjordes 1977 visade det sig att denna person var den mest kända svensk utomlands efter Björn Borg och Kungen. Ingemar Stenmark var 4:a. Han har också varit ansiktet på  ”Årets Idrottsbild” och som muskulöst pappaledig användes hans bild som en presentation av hela Sverige. Men denna starka profil är inte bara en av den mest avbildade utan även mest allmänbildade personerna i vårt land. Något som han gång efter gång bevisats genom att slå ut politiker och kulturvetare i Sveriges genom tiderna mest populära frågeprogram. Vem kunde tro det när vi såg honom under glansperioden i den idrottsliga karriären?

  Vinnaren är: Lennart ”Hoa-Hoa” Dahlgren

 • Guldhjärtat Fitnessfestivalen

  Vinnare Guldhjärtat 2015

  Här är motiveringarna som föregick avslöjandet av vilka som fått priserna under utdelningen av Guldhjärtat 2015.
  Prisutdelningen skedde på Hamburger Börs i Stockholm i samband med Fitnessfetstivalen 2015 och avslutades med showen Disco Defenders med Alcazar.

  Årets Gruppträningsinstruktör 2015
  "Denna person har en kunskapskälla som aldrig mättas.
  Men trots en enorm kompetens är hen inte nöjd, utan vidareutbildar sig fortlöpande. Med oförtruten energi förmedlas all kunskap på ett lättförståeligt och ödmjukt sätt.
  Denna instruktör är den som stannar till vid varje person - och det känns som att man kan berätta allt.
  Precis som till en nära kompis.
  Denna Guldindivid har ett av klubbens varmaste hjärtan.
  Och ska därför få ett själv.”
  Och vinnaren är... Mia Rodhborn!

  Årets PT 2015
  "Som finalist flera gånger i rad, där personen i fråga varit en hårsmån från att vinna, är det nu äntligen dags för ett Guldhjärta.
  Mest för att hen ser möjligheter, vilken nivå man är befinner sig på.
  Otrolig inspiratör och minst sagt engagerad PT.
  Har via sin närvaro i olika media hjälpt 10 000-tals att nå sina mål. Och därmed en bättre vardag.”
  Och vinnaren är... Lovisa Sandström!

  Årets Hemsida/Blogg 2015
  ”En relativt ung sida, som bevisat den digitala världens snabba fortplantningsförmåga.
  Med närmare 3 miljoner podcastnedladdningar och över 1 miljon unika användare på sajten måste man imponeras.
  Lägg till närmare 50 000 följare på instagram och krydda med en jättteskopa humor. Succén var inte given. Men blev det.
  I text, film och ljud, i form av en av Sveriges kanske mest underhållande podcasts, har grundarna blivit träningsvärldens nya mediala stjärnor.
  Kompetent, personligt, relevant och dessutom gratis.”
  Och vinnaren är… tyngre.se!

  Årets Klubb/gym 2015
  "Att vara en uppstickare är inte alltid lätt.
  Att vara nydanande i en etablerad värld ett konststycke.
  Detta snabbväxande företag är en av Sveriges idag mest synliga varumärken inom klubbträningsindustrin.
  Med ständigt nya anläggningar, från stort till smått, har de bevisat att expansion i rasande fart är möjlig.
  Just denna fantastiska anläggning får exemplifiera det oväntade, kaxiga och nydanande varumärket står för.
  Här får man inte bara ett gym att gå till, utan kan även få rimfrost i skägget och på armlängds avstånd besöka gruppträningsalar och kicka boll.”
  Och vinnaren är... Nordic Wellness Arena!

  Årets Förebild 2015
  "Denna person har, med en samtidigt blygsam approach, kaxigt belyst träning på riktigt i sitt Kristallen-nominerade TV-program. Vi ler och lider med honom då träningsformer betas av, myter dödas och gränser testas.
  Inte bara stark som en björn och snabb som en örn, utan även en författande kreatör av stora mått.
  Hela paketet som skapats i ord och bild har tillfört en ny dimension i träningssverige.
  Just nu högaktuell med programmet ”Träna med Kalle”.
  Han är Årets Förebild.
  Mest för att han med sin personlighet och sitt engagemang visar att träning ska vara roligt.”
  Och vinnaren är... Kalle Zackari Wahlström!

  Årets Hederspris 2015
  ”Denna person var redan tidigt uträknad. Men har vänt sina tillkortakommanden till en framgångssaga.
  Debattör och kreatör som har kämpat från botten av samhället till att bli en folkkär profil.
  En resa man inte kan köpa, utan idogt måste kämpa för.
  Idag driver han företag som omsätter tresiffriga tal i miljoner och
  hans smeknamn är uppkallat efter en av Stockholmsnattens mest besökta parker. Utöver boxningsframgångarna har han varit flerfaldig svensk och Nordisk mästare i taekwondo och svensk mästare i kickboxning.”

  Och vinnaren är... Paolo Roberto!