Till alla besökare,

Brev från grundaren av Fitnessfestivalen

Fitnessfestivalens rötter och historia sträcker sig faktiskt så långt bak som till början av 80-talet, då vi startade Luciapokalen, en nybörjartävling i bodybuilding, på Folkets Hus i Göteborg. Ett frö hade såtts, vilket idag växt till Norra Europas största mässa för träning i många former och en källa till inspiration som är svår att uppnå annat än genom det fysiska mötet. Resan med Fitnessfestivalen har sedan gått från Folkets Hus och Konserthuset samt Svenska Mässan i Göteborg.

2015 flyttades Fitnessfestivalen till Stockholmsmässans stora och funktionella lokaler för ett event av detta storformat – och för att på lång sikt möjliggöra fortsatt expansion av en etablerad mässarrangör.

Vem är då jag, Ove Rytter, som skriver till dig?

Jag har sedan 1981 arbetat som journalist, förläggare av fitnesstidningar och skrivit, eller medförfattat, en rad tränings-, utbildnings & kostböcker, där den röda tråden är ”Kunskap och fakta för bra träningsresultat”. Parallellt har jag även varit eventmakare i mitt värv, med grundinställningen att visa hur varje individ kan ”Träna på riktigt”.

Namnet Fitnessfestivalen skapades 2004, då det ökade intresset för utställare att synas bland aktiva, träningssugna människor och påverkande nyckelpersoner plötsligt exploderade…och vi behövde hitta ett samlingsnamn för det allt mer inslagstäta och omfångsrika arrangemanget.

Utställarytan utökades för varje år och samtidigt skapades Branschdagarna, PT-dagarna, Yogakonvents, Aerobicsevents, publiktävlingar och seminariescener. Nytt som dök upp på inspirationsmenyn var även en galamiddag med prisutdelning till branschens olika hjältar, i olika kategorier, under namnet ”Guldhjärtat”.

Allt samlat under ett och samma tak, under en och samma helg, i en härlig och träningsinspirerande anrättning, som plötsligt krävde arbete av oss arrangörer under nästan hela året inför öppningsdatum för att fungera. Och jag har älskat varje minut.

Jag tycker och tror att Fitnessfestivalen är gymbranschens viktigaste event på våra breddgrader. Här samlas många av dagens, men kanske främst morgondagens, beslutsfattare och entreprenörer inom gym- & träningsbranschen.

Här inspireras inte bara de som redan är ”träningsfrälsta” att fortsätta, utan den atmosfär man möts av framför de många scenerna och bland alla utställare lockar även en ny generation, som framöver fyller landets träningsanläggningar. Och kanske rent av skapar nya.

Ambitionsnivån att leverera mer än man som besökare förväntar sig är för teamet bakom Fitnessfestivalen, både då och nu, en självklarhet. Något även den stora skaran utställare bidrar till med olika happenings och tävlingar i sina montrar.

Jag brukar säga att ett besök på Fitnessfestivalen en, två eller tre dagar…ger träningsinspiration som räcker ett helt år. Och entrén kostar faktiskt mindre än en burk protein.

Till sist;

Jag är idag en man som passerat mogen ålder, men har levt som jag har lärt. Legenden Arne Tammer sade en gång att ”Gymmet är ungdomens källa”. Och jag håller med. Musklerna är vår största energireserv - och i kombination med kardiovaskulär träning, där du sköter din hjärt- & lungapparat, samt sköter sdn rörelseträning, har du nyckeln till en glad fungerande kropp och knopp – förhoppningsvis resten av ditt liv.

Jag lever som  ”En Atlet i veckorna och Svensson på helgerna”.

Då håller man i längden, eftersom träningen inte är ett projekt, utan en livsstil, där du absolut inte behöver bli en tråkmåns. Snarare en livsnjutare med ett recept som håller dig frisk och långsiktigt vältränad.

Dessutom uppskattar du kanske helgerna ännu mer.

Vi ses på Fitnessfestivalen,

Ove 

 

Ove rytter går på en på en gräsmatta i röda badbyxor