Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

Vinnare-guldhjartat

De vann Guldhjärtat

Årets PT 2017 – Therese Berkovits
Denna, låt oss kalla henne för välmåendecoach, har under de snart 20 senaste åren inte bara fungerat som PT, utan även som gruppträningsinstruktör, massageterapeut och friskvårdsterapeut.Med en unik förståelse för smärta och utmaningar som en söndrig kropp kan ge, vill denna färgstarka person hela tiden lära sig mer. Allt för att ge sina klienter det optimala stödet de behöver för att nå sina mål. Denna coach och tränare ser det som en ära att få träna dem. Och gör det med hjärta och själ. Som personlig ”kropps-och livscoach”, med fördjupning i träning för strokepatienter, träning för gravida och nyblivna mammor. Ursprungligen från Göteborg, men bor nu närmare Mälarens vatten.

Årets Social Media Influencer 2017 – Sara Dahlström
Ärlighet, träning och dans sprider glädje och självförtroende till unga tjejer. Med ett välskrivet - och vad följarna kallar ”klockrent flöde” - inspirerar hon till träning på ett sunt sätt utan kroppshets. Hon visar att man, trots en svår sjukdom, bortoperared hypofys och ständig kortisonbehandling, kan behålla en i tiden nödvändig kroppspositivism som värmer. Att inspirera alla åldrar både i kampen mot en dödlig sjukdom och kampen mot orättvisor och förtryck är stort. En välformulerad krigare mot onyanserade näthatare, som även får följarna att anpassa sin egen ton i diskussionerna. En profil som bidrar till att göra nätet till en mer kärleksfull, tryggare och trevligare plats att vistas på.

Årets Förebild 2017  Seth Ronland
Hans passion för en aktiv livsstil är extraordinär. Hans hunger att alltid lära sig mer gör att han leder istället för att följa. Gedigna kunskaper inspirerar på riktigt, där det viktigaste är att må bra under resans gång. Entreprenör, estradör och kommunikatör i världsklass. Han hjälper atleter inför OS, han hjälper tant Agda att bli smärtfri och få benen att ta över 100 lätta steg. Han ligger alltid i framkant med att ta in och testa ny utrustning, alltid med korrekt forskning samt praktisk kunskap som grund. Han är även hängiven mentor, även med internationell spridning. Hans driv utvecklar andra och hela vår bransch och är därmed en sann inspiratör och Årets Förebild.

Årets Box 2017 – Vagnhallen CrossFit, Göteborg
Att vara störst är inte alltid detsamma som att vara bäst. Medlemmarna beskriver anläggningen, som är stadens största, som proffsig, generös, seriös och välkomnande. Här är det högt i tak. Och då syftar vi inte bara på de sju meter som hallen har. En lokal som håller högsta standard vad det gäller miljö, utrustning och utrymme. Stommen är ett instruktörsteam som även dem håller en hög klass, med kombinationen imponerande atleter och duktiga pedagoger. Ledorden här är gemenskap och värme, där alla känner sig välkomna och värdefulla, oavsett storlek, nivå eller vem man är.

Årets Gruppträningsinstruktör 2017 – Ari Lipponen
Att få alla att skratta mitt i ett tufft pass som är både mentalt och fysiskt utmanande, det är en konst. Denna instruktör, som enligt sin stora skara fans håller världsklass, har tränat sedan 17 års ålder. Beskrivs av många som en sällan skådad talang, som icke förvånande har fått både nationella och internationella utmärkelser. En ödmjuk och extremt inspirerande coach som, ur fler aspekter än rent temperaturmässigt, har satt ”varma pass” på träningskartan. Med 7,83% av rösterna vann han ”Folkets Röst” och den totala placeringssiffran från vår Jury blev också nummer ett.

Årets klubb/gym 2017 – WE, Sigtuna 
En klass med 691 nomineringar, där totalt 22 anläggningar efter gallring blev nominerade.Av de fem finalisterna återfinner vi här en ung anläggning som på många sätt har gjort något extra. Med fredagsfys före fredagsmys, sätter de guldkant på orten. Och bidrar därmed till den lokala folkhälsan, med nya perspektiv, möjligheter och kärlek.Anläggningen beskrivs som ”En mötesplats som behövdes.” Här satsar man mycket på gemenskapen och glädje. Saker som gör att träningen inte längre blir jobbig, utan något man längtade till. Stort men ändå litet. Lugn och ro med spakänsla, men ändå så energifyllt.

Årets Inspiratjonshjärta – Anders T Bergström, Fyshuset, Gävle
Han är i mångas tycke en av Sveriges främsta inspiratörer, alla kategorier. Dessutom en av de starkaste män vi har haft i detta land. Han stöttar och tränar alla från CP-skadade till världselit och har gedigna kunskaper inom rörlighet, funktion, balans och koordination. Genom ett engagemang som saknar motstycke - och sin enorma rutin när det kommer till träning - så har denna ikon fått många på fötter. Både mentalt och kroppsligt. Hans personlighet gör varje individ, oavsett dagsform, lite bättre. Oavsett vem som kliver innanför dörrarna till anläggningen så hörs ett rungande glädjetjut bakom disken. Och på frågan vad han gör på anläggningen fram till klockan 21.00 en fredagskväll svarar han; ”Mår bra!”

Årets Hederspris – Rachel McLish, USA
Some people changes the day. Some changes the history. She went to school at Pan American University, where her interest in weight-training began. Born in Texas 1955, this fantastic profile is a two-time Ms. Olympia champion, in 1980 and 1982, and inducted into the IFBB Hall of Fame in 1999. As the first Ms. Olympia ever, she inspired women all over the world to visit a gym. After her career on the stage she began writing books on training for females, and found herself on the New York Times Bestseller list.