Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

Acid Masters

Världsmästerskap i nyformat avgörs

Det första (inofficiella) världsmästerskapet i den nya konditions-grenen har premiär på Fitnessfestivalen. Acid Masters är en helt ny gren där varje meter räknas. I startfältet finns hungriga proffsatleter inom rodd, cykel och längdskidor ¬– alla sugna på segern.

Maskiner och kroppsövningar är grunden till den nya grenen där atletens uppgift är att under given tid samla ihop så många meter som möjligt. Tävlingen Acid Master är en följd av den uppskattade pulsbaserade och högintensiva gruppträningen träningen som utövas på Acid Training (på Tegnérgatan 16 i Stockholm). Den populära träningsformen har alltså lett till en helt ny tävlingsgren – Acid Masters.

Acid Masters består av tio stycken tiominuterspass.  Atleten använder stak- och roddmaskin, motionscykel samt löpband tillsammans med fyra kroppsövningar: knäböj, burpees, armhävningar och plankan. I kroppsövningarna ger varje godkänd repetition x10 meter, med undantag för plankan där varje hel minut ger 100 meter. Den atlet som under sina 100 minuter samlat ihop flest meter vinner.

Startfältet är starkt och består av fem kvinnliga respektive manliga toppatleter, bland annat: Anders Backeus – landslagsroddare med den just nu högsta utmätta lungkapaciteten i landet, Jonas Böhlmark – heltidsproffs på längdskidåkning från Bra och Hanna Johansson – proffscyklist från Stockholm.

Det blir en spännande fight på Fitnessfestivalens Aktivitetsscen 1 december klockan 13.30–15.30.