Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Berns Salonger 2 december

Guldhjärtat & MegaParty

Hamid Ershad Sarabi
 • Rekordmånga röster i år!

  Tack alla ni som gjorde er röst hörd! I år fick vi in över 40 000 röster, vilket är stort rekord!

  Finalisterna, alltså de fem kandidater som fick flest röster i respektive kategori, rannsakas nu av vår kritiska jury. Inom kort presenteras alla finalister på vår facebook-sida. Gilla sidan för att inte missa något!

  Nytt för i år
  - Alla nominerade som vill, oavsett om man går till final eller inte, samlas i Top Speakers Corner på Fitnessfestivalen lördag den 2 december klockan 17.15 för att mingla med övriga nominerade från hela landet och i samtliga kategorier. Se fullständigt program.

  - Samtliga nominerade + 1 gäst är sedan bjudna till Guldhjärtat på vackra Berns Salonger med insläpp klockan 20.00–20.15. Från er balkongplats får ni se hela prisutdelningen. Ert namn finns med på VIP-listan. 

  - I år delas det under kvällen också ut ett extrapris till någon av de nominerade som inte har gått till final. Kanske är det du som vinner!

  - Om man önskar äta Galamiddag på parkettplats (OBS biljett till själva middagen måste beställas senast den 22 november klockan 24.00), eller om fler vill följa med på Balkongplats (395 kr), köper man ordinarie biljett.

  - Balkongbiljett (där du kan se hela prisutdelningen/showen) kan köpas fram till kl 22.00 den 2 december. Biljett till efterfesten MegaParty kan köpas fram till 24.00 samma dag.

  Alla biljetter kan du köpa här.

  Priser som delas ut under kvällen
  - Årets Gruppträningsinstruktör
  - Årets PT
  - Årets Social Media Influencer
  - Årets Klubb/Gym
  - Årets Förebild
  - Årets Box – nytt för i år!

  Övriga priser
  - Årets Inspirationshjärta (går till någon av de nominerade utanför finalfältet)
  - Årets Hederspris

  Jury Guldhjärtat 2017
  Beatrice Birkeldh, Chefredaktör Sportamore
  Anna Lissjanis, Chefredaktör Sport & Hälsa ed
  Marie Kjellnäs, fd Chefredaktör Womens Health
  Tomas Borgå, Chefredaktör Stark Magasin
  Mikael Dahlén, Handelshögskolan
  Sara Valfridsson, Chefredaktör, Yoga World
  Juryordförande: Ove Rytter, Arrangör av Fitnessfestivalen 

  Tävlingen sponsras av gymjakt.se
  Saknas din anläggning? Följ länken och använd funktionen ”Lägg till gym”.

   

   

   

 • Årets höjdpunkt för alla i träningsbranschen!

  Äntligen är det dags för träningsvärldens motsvarighet till Oscarsgalan. Precis som förra året arrangeras Guldhjärtat och MegaParty i Berns Salonger. Kvällen bjuder på en fantastisk fest med en rad överraskningar. Missa inte denna spektakulära kväll! Biljetter till Guldhjärtat (med eller utan middag), och eftersläppsbiljetter till MegaParty finns att köpa nedan. 

  Meny
  Huvudrätt: Lax med blomkålspuré, syltade plommon och shiso 
  Efterrätt: Mjölkchokladkupol med kardemumma och kolakaka

  Eventuella allergier eller alternativa önskemål meddelas senast 20/11 till anna.hallenius@berns.se

  Köp biljetter till Guldhjärtat och Fitnessfestivalen »

   

  Här kan du se en film från 2014 års Guldhjärta, då Fitnessfestivalen hade 10-årsjubileum.

 • Guldhjartat

  Vinnare Guldhjärtat 2016

  Här är motiveringarna som föregick avslöjandet av vilka som fått priserna under utdelningen av Guldhjärtat 2016.
  Prisutdelningen skedde på Berns Salonger i Stockholm i samband med Fitnessfestivalen 2016 och innehöll mellan utdelningen av Guldhjärtan dans av succéduon Karl Dyall och Rennie Mirro, nyss hemkomna från anrika Apollo Theatre i New York, samt en oförglömlig ”Talk Show” med legenden Lennart "Hoa” Dahlgren.

  Årets Gruppträningsinstruktör
  Hon började att dansa som liten och har aldrig slutat. 
  Hon älskar kombinationen av yviga rörelser från afron tillsammans med gunget från housen. Med dansgymnasiet och Balettakademien i bagaget arbetade hon under tre år i New York på Crunch och för Les Mills US.

  Idag en av de odiskutabelt mest etablerade och välutbildade gruppträningsprofilerna i Sverige. Det är ingen slump att hon blev en Nike Master Trainer redan 2001. Det är heller inte konstigt att hennes klasser är överfulla, med många i kö som vill träna för henne! En fantastisk inspirationskälla som följer sitt hjärta och gör det hon älskar och tror på. 

  Vinnaren är:  Åsa Fornander, SATS/House of Shapes

  Årets PT
  Hon inspirerar under parollen;  ”Var äkta och börja varje dag med ett leende! Med sitt driv, positiva energi och passion för träning och hälsa peppar hon andra att investera i sitt eget välmående. Hon ser varje klient utefter deras specifika behov. En mer kunnig och motiverande person får man leta efter. Med rötter från Polen och efter en ahaupplevelse i Thailand återväcktes hennes intresse för träning.  Hon kanaliserade sin passion och utbildade sig till personlig tränare vid The Academy. Hon har hunnit att vara med i TV-program, startat träningsblogg, skapat ett eget träningskoncept  och arrangerar träningsresor. Hon älskar saftiga bootys och får folk att ”svettas samman”.

  Vinnare är: Pischa Strindstedt, NoxBox/Wörkouten

  Årets Social Media Influencer
  En reklamaren som blev bloggare som blev skribent som blev manusförfattare som blev en älskad tv-person. Han har tilldelats ”Svenska barnidrottspriset”, då han visar att träning kan vara något kul. Som programledare för SVT-programmet från sin gamla högstadieskola i Ösmo, försöker han få skolungdomar att röra på sig mer. Tillsammans med produktionsbolaget Nexiko belönades formatet som ”Årets program” vid Kristallengalan 2016. Då för ett unikt engagemang, som gått rakt igenom rutan och i sociala medier.  

  Vinnaren är: Kalle Zackari Wahlström @kallewahlstrom

  Årets Klubb/gym
  Anläggningen andas design, inspiration och kunskap. Känslan genomsyar allt från handdukar till anpassad löpcoachning. ”Så härlig miljö och välkomnade”, är den sammanfattande uppfattningen om denna annorlunda anläggning, inspirerad av de populära boutique-gymmen i USA. Här hittar du naprapat, sjukgymnast, läkare och dietist. Alla PT:s erbjuder kompletterande möjligheter. Då online för sina kunder. En ambitiös verksamhet som är större än själva lokalen.

  Vinnaren är: Lofsangruppen Studio 

  Årets Förebild
  En begåvad träningsguru, som på ett friskt och modernt sätt delar med sig sina mest personliga tankar. ”Träning ska inte vara något man måste, utan någon man vill.” Men hon har även visat att även en förebild också kan ha problem. Samtidigt har hon bevisat att man kan göra allt bara man vill. Årets vinnare är en flitig träningsbloggaren som har studerat i USA och har många fans. Personen har även tävlat i Athletic Fitness och driver idag eget företag. Hon motiverar och inspirerar sina följare att bli så bra de kan bli.

  Vinnaren: är Emelie Hollsten 

  Årets Hederspris
  Han är född den 4 maj 1952 och i en undersökning som gjordes 1977 visade det sig att denna person var den mest kända svensk utomlands efter Björn Borg och Kungen. Ingemar Stenmark var 4:a. Han har också varit ansiktet på  ”Årets Idrottsbild” och som muskulöst pappaledig användes hans bild som en presentation av hela Sverige. Men denna starka profil är inte bara en av den mest avbildade utan även mest allmänbildade personerna i vårt land. Något som han gång efter gång bevisats genom att slå ut politiker och kulturvetare i Sveriges genom tiderna mest populära frågeprogram. Vem kunde tro det när vi såg honom under glansperioden i den idrottsliga karriären?

  Vinnaren är: Lennart ”Hoa-Hoa” Dahlgren

 • Guldhjärtat Fitnessfestivalen

  Vinnare Guldhjärtat 2015

  Här är motiveringarna som föregick avslöjandet av vilka som fått priserna under utdelningen av Guldhjärtat 2015.
  Prisutdelningen skedde på Hamburger Börs i Stockholm i samband med Fitnessfetstivalen 2015 och avslutades med showen Disco Defenders med Alcazar.

  Årets Gruppträningsinstruktör 2015
  "Denna person har en kunskapskälla som aldrig mättas.
  Men trots en enorm kompetens är hen inte nöjd, utan vidareutbildar sig fortlöpande. Med oförtruten energi förmedlas all kunskap på ett lättförståeligt och ödmjukt sätt.
  Denna instruktör är den som stannar till vid varje person - och det känns som att man kan berätta allt.
  Precis som till en nära kompis.
  Denna Guldindivid har ett av klubbens varmaste hjärtan.
  Och ska därför få ett själv.”
  Och vinnaren är... Mia Rodhborn!

  Årets PT 2015
  "Som finalist flera gånger i rad, där personen i fråga varit en hårsmån från att vinna, är det nu äntligen dags för ett Guldhjärta.
  Mest för att hen ser möjligheter, vilken nivå man är befinner sig på.
  Otrolig inspiratör och minst sagt engagerad PT.
  Har via sin närvaro i olika media hjälpt 10 000-tals att nå sina mål. Och därmed en bättre vardag.”
  Och vinnaren är... Lovisa Sandström!

  Årets Hemsida/Blogg 2015
  ”En relativt ung sida, som bevisat den digitala världens snabba fortplantningsförmåga.
  Med närmare 3 miljoner podcastnedladdningar och över 1 miljon unika användare på sajten måste man imponeras.
  Lägg till närmare 50 000 följare på instagram och krydda med en jättteskopa humor. Succén var inte given. Men blev det.
  I text, film och ljud, i form av en av Sveriges kanske mest underhållande podcasts, har grundarna blivit träningsvärldens nya mediala stjärnor.
  Kompetent, personligt, relevant och dessutom gratis.”
  Och vinnaren är… tyngre.se!

  Årets Klubb/gym 2015
  "Att vara en uppstickare är inte alltid lätt.
  Att vara nydanande i en etablerad värld ett konststycke.
  Detta snabbväxande företag är en av Sveriges idag mest synliga varumärken inom klubbträningsindustrin.
  Med ständigt nya anläggningar, från stort till smått, har de bevisat att expansion i rasande fart är möjlig.
  Just denna fantastiska anläggning får exemplifiera det oväntade, kaxiga och nydanande varumärket står för.
  Här får man inte bara ett gym att gå till, utan kan även få rimfrost i skägget och på armlängds avstånd besöka gruppträningsalar och kicka boll.”
  Och vinnaren är... Nordic Wellness Arena!

  Årets Förebild 2015
  "Denna person har, med en samtidigt blygsam approach, kaxigt belyst träning på riktigt i sitt Kristallen-nominerade TV-program. Vi ler och lider med honom då träningsformer betas av, myter dödas och gränser testas.
  Inte bara stark som en björn och snabb som en örn, utan även en författande kreatör av stora mått.
  Hela paketet som skapats i ord och bild har tillfört en ny dimension i träningssverige.
  Just nu högaktuell med programmet ”Träna med Kalle”.
  Han är Årets Förebild.
  Mest för att han med sin personlighet och sitt engagemang visar att träning ska vara roligt.”
  Och vinnaren är... Kalle Zackari Wahlström!

  Årets Hederspris 2015
  ”Denna person var redan tidigt uträknad. Men har vänt sina tillkortakommanden till en framgångssaga.
  Debattör och kreatör som har kämpat från botten av samhället till att bli en folkkär profil.
  En resa man inte kan köpa, utan idogt måste kämpa för.
  Idag driver han företag som omsätter tresiffriga tal i miljoner och
  hans smeknamn är uppkallat efter en av Stockholmsnattens mest besökta parker. Utöver boxningsframgångarna har han varit flerfaldig svensk och Nordisk mästare i taekwondo och svensk mästare i kickboxning.”

  Och vinnaren är... Paolo Roberto!

   

 • Vinnare Guldhjärtat 2014

  Årets Gruppträningsinstruktör 2014 - Dorotka Baburin
  Under 15 år har denna gymnast och dansare vuxit från nationell till internationell presentatör av världsklass. Det spelar ingen roll om det handlar om GRIT, BODYPUMP, BODYJAM, Dance Aerobics eller SH’BAM. Med sin bakgrund som pedagog ger denna tvåbarnsmamma inte bara tydliga instruktioner med värme.
  Hon tar sig dessutom alltid tid med engagemang och kärlek. Hon beskrivs av sin omgivning och stora elevskara som en fantastisk presentatör och människa, unik i sitt slag.
  En minst sagt värdig vinnare.

  Årets PT 2014 - Oscar Ö Turgut
  När vårdcentralens rehabcenter inte räcker till är denna PT medicinen. Med rekordstort antal nomineringar och med nästan 50 % av folkets röster berättar klienterna om bättre balans, kondition, viktnedgång och en kosthållning för beständigt resultat. Denna PT erbjuder och presenterar träningsmetoder som inte bara ger ett snyggare yttre, utan även ett sundare och mer harmoniskt inre. Han är med andra ord receptet som fungerar.
  Efter att ha varit nominerad till Guldhjärtat under många år är det dags att kliva fram och ta emot årets Guldhjärta.


  Årets hemsida / blogg 2014 - Styrkelabbet.se, Daniel Richter
  Mer än 250 000 personer besöker bloggen varje månad och över 25 000 personer prenumererar på dess artiklar via e-post. Sidan beskrivs som en ovanligt frisk fläkt som aldrig känns påflugen. Profilen bakom bloggen är extremt aktiv i kommentarsfältet. Träningskunskap av klass. Allt är dessutom gratis!
  Träningsförebild, driven, pedagogisk, hjälpsam, kunnig, trevlig, inspirerande och godhjärtad är några ord läsarna beskriver mannen bakom den vinnande bloggen med.


  Årets klubb / gym 2014 - Rosa Skrot, Stockholm

  Man kan sätta färg på en hel bransch på olika sätt. Och dessa fem kvinnor, i två generationer, har använt en lika bred pensel som sin erfarenhet och i samma färg som Floyd. Pink Floyd.
  Kunskap och mognad baserat på många års arbetslivserfarenhet i olika serviceinriktade branscher i kombination med sitt genuina intresse för motion och träning förändrade plötsligt en hel stad. Deras vision var att driva ett gym som de själva skulle vilja besöka. Ett gym som sticker ut från mängden och som har en själ.
  Ett gym som inspirerar kvinnor, vare sig de kommer med rullator eller cykel.


  Årets förebild 2014 - Karl Dyall, CrossFit Solid
  Född 1967 och i dag en förebild för hela Träningssverige. Ålder, karriär eller familj är aldrig ett hinder. Han är en sann inspiratör både som atlet, coach och människa.
  Hans generositet att dela med sig har inspirerat i både fina salonger och svettiga träningslokaler. Glöd och samtidiga ödmjukhet i perfekt harmoni.
  Han har på senare år satt prägel på hela den svenska träningsbranschen. Inte bara genom sin fina träningsanläggning. Utan även genom sin personliga resa från att få sluta dansa, till att återigen med träningens hjälp briljera på scenen – och samtidigt ta ett brons på ”VM i CrossFit”, CrossFit Games 2014.
   

  Årets Hederspris 2014 - Lena Trulsson

  Tusentals kvinnor har inspirerats av denna person. Förmodligen även tusentals män. Det var sent 70-tal.
  Antalet kvinnor som tränade på gym var få, eftersom det inte fanns gym som var öppna för dem. Men med sin verbala och kroppsliga suveränitet visade hon plötsligt att muskler var kvinnligt. Och att muskler var snyggt. Hon reste land och rike runt och lärde andra kvinnor hur man tränade, utan att bli en man. Gymskräcken bland den kvinnliga befolkningen dog snabbt ut och plötsligt startade gym efter gym med duschar även för damer. Spaltkilometer av artiklar och ett otal TV-framträdanden efter sin seger i Sveriges första SM i bodybuilding för kvinnor hade gett en oanad effekt.
  Det var inte farligt att lyfta vikter.
  Man blev ju bara vackrare.

  Fakta & filmer från tidigare Guldhjärtat
  Vinnarna från 2014 »
  Vinnarna från 2013 »

  Vinnarna från 2012 »
  Vinnarna från 2011 »